אחד הדברים הראשונים שקולטים בכניסה לבית הוא הריח. אם יש משהו שעושה לי טוב זה ריחות פרחוניים פרשיים כאלו שנותנים הרגשה של בית מלון מפואר ומרוממים את המצב רוח בשניה.
אבל מה לעשות שיש את עולם הפנטזיה ויש את המציאות. כשיש בבית חול של החתול שלפעמים מסריח, פחים מלאים בחיתולים, ערימות כביסה מלוכלכות ועוד הפתעות ריחניות בסגנון – אז אי אפשר שתמיד יהיה מושלם, אבל אפשר רק לנסות ולקוות 😉
מפיצי ריח הם לא פתרון קסם וחשוב לשמור על כמה דברים נוספים כדי שיהיה ריח נעים בבית, אבל הספריי הזה הוא תוספת נחמדה לרענון האווירה, להרגעה לפני השינה, לשיפור המצב רוח וכדי לתת קצת ניחוחות כיפיים לכביסה ולמצעים.
אני פחות מתחברת לרעיון של להכניס הביתה ריחות סינטטיים ומזיקים, תמיד אעדיף פתרונות טבעיים יותר לבית ולסביבה. אם אתם מחפשים דרכים נוספות וטבעיות להפצת ריח טבעי בבית בטח תאהבו גם את הפוסט הזה להכנת שקיות ריח לארונות.
את הספריי הטבעי הזה ממש קל להכין, הוא מפיץ ריח עדין ונעים בבית, אפשר לשחק עם הריחות השונים לפי ההעדפה שלכם.
שמנים אתריים: לכל שמן אתרי יש את התכונות והסגולות הייחודיות שלו, אפשר לערבב סוגים שונים לפי הריחות שאתם אוהבים, לפי אזורים וחדרים שונים בבית, או לפי המצב רוח ועונות השנה.
שימו לב:
דוגמאות לשילובי ריחות:
רומנטי: יסמין+פלמהרוזה
מרגיע: לבנדר+קמומיל
מרומם: אקליפטוס+למונגראס
מרענן: לימון+מנטה
סתווי: קינמון+תפוז מתוק
סוג הבקבוק: מומלץ להשתמש בבקבוק זכוכית או פלסטיק עמיד, בעדיפות לבקבוק כהה או אטום כדי לשמור על התכונות של השמנים האתריים מאור השמש. (*השתמשתי בשביל האווירה לצילומים בבקבוק שקוף כי הפרחים המיובשים נראים ממש יפה)
מים: מומלץ להשתמש במים מזוקקים או במים שהורחתו ואז צוננו כדי להאריך את חיי המדף של המוצר.
פרחים מיובשים (אופציונלי): מומלץ שלא לשים פרחים קטנים מידי שלא יסתמו את צינורית הספריי.
אלכוהול לחיטוי 70% או וודקה נקייה ללא טעמים: עוזרים לערבוב, לשילוב ולהפצת הריח של השמנים האתריים בקלות באוויר ולשימור הריח לאורך זמן. (אל דאגה, הריח של האלכוהול מתנדף מהר ולא תרגישו אותו).
מה צריך?
הוראות הכנה:
הוראות שימוש:
תהנו 😊
© Moro Health 2024 כל הזכויות שמורות