אין הורה מתוסכל שלא נתקל בתופעה הזו. הטוסיק מגרד ואדמומי, התינוק צורח ולא נרגע, הייאוש רק הולך וגובר. אני באופן אישי מכירה את הנושא מקרוב מאוד, חקרתי, ניסיתי ועברתי דרך ארוכה מאוד עם הבן שלי עד שהצלחתי להגיע לפתרונות טבעיים שממש עובדים.
תפרחת חיתולים היא אחת התופעות הנפוצות ביותר בקרב תינוקות. מדובר בגירוי עורי אדמומי ומגרד, הפריחה לרוב תופיע באזורים שמכוסים ע"י החיתול – חריץ הישבן, קפלי המפשעות והירכיים.
מהן הסיבות שעלולות לגרום לתפרחת חיתולים?
הנה כמה דרכים טבעיות להקלה:
יכולה לעזור למגוון מצבים כמו: עור אדמומי ומגורה, קילופים, גירודים, עור יבש, אקנה, עקיצות, תפרחת חיתולים ועוד.
אפשר למצוא לא מעט מחקרים מדעיים שעוזרים להוכיח את היעילות של שיבולת השועל. היא אפילו אושרה ע"י מנהל התרופות האמריקאי וקיבלה הכרה כבטוחה ומגנה על העור.
מכילה נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים ורכיבים אנטי דלקתיים, מכילה בנוסף חלבונים ושומנים שתורמים להעשרה והזנה לעור, לספוג שמנוניות עודפת, עוזרת ליצור שכבת הגנה ולחות, עשירה בסאפונינים – תרכובות הנמצאות באופן טבעי בחלקים שונים מן הצומח שתורמים לאפקט ההקצפה ולניקוי יסודי של העור ולהרגעת עור אדמומי יבש ומגורה במצבים שונים.
ניתן להשתמש כמעט בכל סוג של שיבולת שועל, עבה שלמה או דקה, רק וודאו שהיא טבעית וללא תוספים נוספים. קחו בחשבון שבשביל שיהיה הכי אפקטיבי לניצול כל הסגולות הטיפוליות שלה, מומלץ לטחון אותה לפני השימוש לאבקה. תהליך הטחינה מאפשר לחומרים המזינים ליצור שכבת מגן ולהספג בעור יותר בקלות.
איך מכינים?
דרך נוספת לשימוש: במידה ולא טוחנים את השיבולת שועל, מכניסים 2-3 כפות שיבולת השועל עבה או דקה לתוך גרב נקיה / שקית אורגנזה או גרביון וקושרים היטב, מניחים מתחת למים זורמים חמימים וסוחטים את הגרב/שקית תוך כדי מילוי האמבטיה עד שהמים משנים את צבעם בהדרגה לצבע לבנבן-חלבי וטובלים למשך 15-20 דקות.
2. קמומיל
בעל המון סגולות ריפוי מדהימות. עשיר בנוגדי חמצון ותכונות נוגדות דלקת, תורם לשיקום, החלמה והרגעת העור.
ניתן להשתמש בתיון קמומיל או בחליטה, משרים את התיון בכוס עם מים רותחים למשך 5-10 דקות, מצננים עד לטמפרטורת החדר ושמים במקרר. לאחר מכן ניתן לעשות קומפרסים ע"י טבילה של מטלית/מגבת נקייה בתה או להניח את התיון אחרי שהתקרר ישירות על העור.
אפשר גם להוסיף מתה הקמומיל הפושר ישירות לתוך האמבט (לוודא שהמים חמימים ולא רותחים מידי).
דרך נוספת היא להשתמש בשמן אתרי קמומיל רומאי או קמומיל גרמני, ערבבו 2-3 טיפות עם 2 כפות של שמן קוקוס/שמן שקדים ומירחו על העור.
3. ג'ל אלוורה
בין מוצרי הפלא הנחקרים הידועים והיעילים ביותר שאתם חייבים לשמור בקביעות במקרר שלכם. יוצר אפקט מרגיע ומעשיר בלחות לעור. מכיל ויטמין אי ועשיר בסגולות הזנה וריפוי אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות.
ג'ל אלוורה קנוי – וודאו שמדובר בג'ל אלווורה טבעי שמכיל 99% מיצוי, ללא תוספי צבע ובישום.
צמח אלוורה – תוכלו לקפוץ למשתלה המקומית שלכם ולבקש את הצמח אלוורה לשימוש רפואי (Aloe barbadensis miller), לחתוך ענף בשרני ובפנים נמצא הג'ל הטבעי שתוכלו להניח ישירות על עור התינוק.
4. שמן קוקוס
בעל אינספור שימושים לטיפוח ולהזנת העור. עוזר להגנה והרגעה, להחלמה ולהתאוששות מהירה וגם מסייע בשמירה על לחות. מומלץ להשתמש בשמן קוקוס אורגני בכבישה קרה.
ניתן להשתמש בו כמו שהוא ולמרוח על העור, או בשילוב עם שמן אתרי לבנדר או קמומיל רומאי: לכל 2 כפות של שמן קוקוס הוסיפו 2-3 טיפות של שמן אתרי, ערבבו ומירחו על העור.
עוד כמה שמנים צמחיים נוספים מעולים מזינים לעור: שמן חוחובה, שמן שקדים, שמן קלנדולה.
מוצרי טיפוח רבים לתינוק מכילים הגדרות והצהרות שונות כמו "טבעי" או "עדין" ובפועל אין קשר למה שמופיע ברשימת הרכיבים. לכן תמיד חשוב לעבור על רשימת הרכיבים, לקרוא אותה היטב ולשים לב מה מסתתר שם.
מאיזה חומרים להמנע מרשימת הרכיבים?
הימנעו ממוצרים שמכילים תוספי בישום, אלכוהול, טלק, פראבנים, סולפטים, שמנים מינרליים (פטרוליום, וזלין) וחומרים סינטטיים.
עוד כמה טיפים חשובים למניעה
דיסקליימר:
© Moro Health 2024 כל הזכויות שמורות